• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Monis

Segons el diccionari del Vol i Vol un monitor és: ”un noi/a jove (”també és pot ser mamut… o major de 25 anys”), estudiant (o almenys ho fan veure), que dedica els seus dissabtes a la tarda (i dilluns, i dimarts, i dimecres, i dijous, i divendres, i dissabte al matí, i diumenge tot el dia, i les vacances d’estiu i… i… i…) a inventar històries i personatges, crar jocs i fer el ruc amb els nens i nenes del barri tot jugant a múltiples jocs, entreteniments i bajanades (com més gran sigui la bajanada, millor!!) i que acaba rebentat, afònic, alguns cops enfadat, i d’altres amb mal a la panxa de riure…. arriba a casa i els seus pares l’esbronquen per dedicar tant de temps a l’esplai, i que quan no està a l’esplai només pensa si s’ha de, o es pot fer, o s’han deixat de, fer alguna cosa per l’esplai.”

Ser monitor/a és una forma de vida. Perquè et canvia la vida. I per molt que faci 1, o 5, o 10, o 15 anys que hagis deixat l’esplai… sempre hi tornes si et demanen ajuda, sempre et surt un petit somriure a al cara quan hi penses, sempre hi ha fotos que t’emocionen, sempre hi ha nens/es a recordar la resta de la vida, i històries que fan plorar de riure al explicar-les a tot aquell que les vulgui sentir.

Segurament mentre hi ets no acabes de ser conscient de la gran responsabilitat que tens. Ni de que estàs ajudant a que aquella personeta que t’escolta mentre li expliques que és el seüent que ha de fer despres de deslligar el nus del sac, o que treure les carmanyoles buides del fons de la motxilla el 7è dia de colònies amb una nova i estranya forma de vida a l’interior atempta contra la sanitat pública, o que repartir els papers de l’àmic invisible i s’hagi tocat ell mateix fa que haguem de tornar a començar, el perquè no s’han de fer trampes quan jugueas als jocs, o perquè repartir collejas a dojo no seria molt correcte, perquè és important de tant en tant canviar-se la roba interior, o perquè dormir amb el banyador posat per poder estar preparat per la piscina de l’endemà (per molt guai i pràctic que sembli) no acaba de ser una bona idea,… i tantes altres coses que aquella personeta, sense tu COM A MONI ser-ne molt conscient, aprèn de tu i tindrà amb ell segurmanet durant molts anys.

S’ha de tenir alguna cosa a dintre, al cor, allà on alguna cosa batega més fort quan, mentre jugues amb ells i estan a punt d’agafar-te al polis i cacos, o quan el pichero agafa la pilota definitiva a l’aire, o quan troben la pista que ediu com acaba el joc, quan fas castells a la piscina i esta a punt de caure, o mentrestant jugues un asfixiant partit de futbol a les 15:00h de la tarda mentrestatn fas la digestió i s’escolta el ja mític: ”qui marqui guanya!!!”…

Això és ser monitor, això és ser monitor del Vol i Vol. Tenir l’esperit a dins. Tenir l’esperit per compartir, crear, imaginar, somniar, viure amb i per els nens i nenes.

Els monis del Vol i Vol, creadors de millors personatges que passaran a la història, per destapar les històries mai explicades, de les millors melés del món dels millors partits de pichi, de les millors gimcanes, dels més grans jocs de pistes, rutes inesperades, els inacabables paseillos, les planxes més descomunals, i… com dèiem abans les bajandes que tot nen(a dele Vol i Vol sempre recordarà.

Aquesta és la nostra gran tasca, que els nenes recordin EL MÀGIC ESPERIT DEL VOL I VOL!!!